de vragen van Raimond

de vragen van Raimond

By : -

de vragen van Raimond

Denk je dat je bewust bent van je gedachten?

onze hersenen kunnen niet alle informatie die de ogen ons geven, verwerken. Sterker nog: minder dan 10 procent van wat onze ogen waarnemen, verwerken onze hersenen bewust. Dit betekent dat we dus feitelijk minder dan 10 procent zien van wat we met onze ogen zien.

Lichaamstaal biedt een verbazingwekkende hoeveelheid informatie over wat andere mensen denken.  Die gedachten lezen doe je vaak al! Je hebt het alleen nog niet zo in de gaten, maar hoe vaak heb jij niet dat bekende ‘buikgevoel’ gehad in een situatie?

Onbewust pik je namelijk al veel meer lichaamstaal signalen op dan waar jij je bewust van bent.

Onderzoek heeft aangetoond dat slechts 7% van de communicatie is gebaseerd op de werkelijke woorden die we zeggen. Voor het overige bestaat 38% uit toon en intonatie . De resterende 55% bestaat uit lichaamstaal.

Je bewust zijn en juist weten te interpreteren van die lichaamstaal kan jou dus een verbetering in communicatie opleveren van 55%.

Wanneer je alles uit de kast wil halen om in de communicatie met anderen jouw doel te bereiken dan kan dit jou dus een geweldige voorsprong geven richting succes.

Uit onderzoek blijkt dat mensen die succesvol zijn in verkoop een grote mate van emotionele intelligentie hebben waardoor ze datgene wat niet uitgesproken wordt in communicatie kunnen omzetten in krachtige signalen.De glazen bol heb je niet nodig in communicatie, zolang je maar open staat voor de signalen die je over en weer onbewust uitzendt. Vraag jezelf dus af: Komen woorden en houding wel overeen?

Communicatie gebeurd voor het grootste deel onbedoeld, dus leer hier naar luisteren.

Denk je dat je gedachten waar zijn?

Gedachten zijn geen feiten

Onze gedachten kunnen een zeer krachtige invloed hebben op hoe we ons voelen en op wat we doen. Vaak worden deze gedachten ergens door opgeroepen en gaan ze automatisch verder.

Door ons telkens weer van bewust te worden van de gedachten en beelden die door onze geest gaan, en gedachten te zien als ‘slechts’ gedachten, krijgen we wat afstand tot onze gedachten en kunnen we ze beter bekijken. Dit kan ons de mogelijkheid geven om te zien dat er misschien andere manieren zijn om een situatie te bekijken. Het kan ons bevrijden van de tirannie van oude gedachtenpatronen die automatisch opkomen in onze geest.

En, het allerbelangrijkst: we kunnen ons gaan steeds dieper realiseren dat gedachten slechts mentale gebeurtenissen zijn. Dat gedachten geen feiten zijn, en dat wij onze gedachten niet zijn. Mijn hart produceert hartslagen, mijn nieren produceren urine en mijn brein produceert gedachten. Daarmee zijn al mijn gedachten niet altijd waar.

Gedachten zijn interpretaties die een gevolg zijn van verschillende invloeden, inclusief het verleden en huidige stemming. Het feit dat gedachten dwingend aanwezig zijn maakt dus niet dat ze ook waar zijn!

Gedachten en beelden geven ons vaak een aanwijzing van wat er zich dieper in onze geest afspeelt. We kunnen ze als het ware even vasthouden, zodat we ze kunnen bekijken vanuit verschillende gezichtspunten. Zo krijgen we steeds beter door wat onze top tien is van gedachtenpatronen die vanuit gewoonte naar voren komen, automatisch zijn en niet ondersteunend. Daardoor krijgen we meer bewustzijn van processen die kunnen leiden tot een neerwaartse stemmingsspiraal. Daardoor krijgen we ook meer mogelijkheid ze te veranderen.

Zouden sommige gedachten destructief kunnen zijn?

Hoe positief je ook in het leven staat, hoe succesvol je ook bent; de meeste mensen hebben zo’n stemmetje in hun hoofd dat zegt: ‘hooo, weet je zeker dat dit een goed idee is?’, ‘zou je dit nou wel zeggen, straks zeg je iets doms’, ‘je kan dit waarschijnlijk helemaal niet’. En naast dat het vaak niet waar is, is zelfafwijzing irritant als je iets wil bereiken in je leven.

Kan je bepalen wat je denkt? En daarmee de uitkomst van je gedachten bepalen?

Gedachten bepalen letterlijk de kwaliteit van je leven. De vraag is: ondersteunen ze je of zitten ze je in de weg? Zit jij achter het stuur, of jaag je een denkbeeldig aapje na dat nooit tot rust komt? Dat maakt al het verschil. Gebruik de kracht van je gedachten en bereik wat je wilt.

Wat bepaalt of je succesvol bent?

Gedachten hebben de potentie om je droomleven te scheppen. Alles wat je wilt, kan je deel worden. Wil je bewijs? Zet eens twee willekeurige mensen naast elkaar. De één is gelukkig, heeft een fijne relatie, fijn werk, plezier in het leven en een gevoel van tevredenheid. De ander heeft dat allemaal niet en is gespannen, onzeker en ontevreden over het leven.

Uiterlijk zijn deze mensen niet verschillend. Ze hebben net zoveel talent. Ze hebben allebei ups en down gekend. Misschien zijn ze net zo oud, net zo intelligent en in dezelfde stad geboren. En toch is de één gelukkig en de ander niet. Hoe is dat mogelijk? De enige logische verklaring is dat ze anders denken. Het verschil zit van binnen, niet van buiten.

Gedachten bepalen alles.

Je gedachten zijn de bron van alles in je leven. Je gedachten bepalen hoe je je voelt. Hoe je je voelt, bepaalt je gedrag. Je gedrag bepaalt je resultaat. Een positieve gedachte leidt tot een positief gevoel, positief gedrag en dus een positief resultaat. Een negatieve gedachte leidt tot een negatief gevoel, negatief gedrag en dus een negatief resultaat. Alles begint bij je gedachten! Je gedachten ondersteunen je. Er is helderheid, motivatie, kracht en zelfvertrouwen. Je weet wat je wilt en je weet hoe je daar kunt komen. Je gedachten zijn je grootste hulpbron en je beste vriend. 

Kun je voorstellen hoe dit zou voelen?

Hoe krijg je die aap te pakken?*

Wanneer je je gedachten niet onder controle hebt, dan is het alsof je een aapje najaagt. Boeddhisten noemen dit een ‘Monkey Mind’. Je gedachten schieten als wilde apen alle kanten op en je krijgt ze nooit te pakken. Controle? Rust in je hoofd? Vergeet het maar! De aap is los en door het achterna te hollen raak je alleen maar uitgeput.

Als dit gebeurt, ben je continu tegen jezelf aan het vechten. Alsof je autorijdt met de handrem erop. Je gedachten ondersteunen je niet, maar veroorzaken juist angst, twijfel, spanning en stress. Je geest is niet helder, maar troebel, tegenstrijdig en negatief. Door deze onrust is het moeilijk om met vertrouwen in beweging te komen.

Gebruiken of gebruikt worden?

Dus de vraag is: gebruik jij jouw gedachten of gebruiken ze jou? 

Ondersteunen ze je of zitten ze je in de weg? 

Wat zou er gebeuren als je je gedachten meer onder controle zou hebben? 

Wat zou er gebeuren als je het aapje zou inwisselen voor een comfortabele auto? Zou je sneller je bestemming bereiken?

Er is een manier om die aap uit je hoofd te krijgen. Stap voor stap bekijken we waar je precies over piekert en wat je daaraan kunt doen. Je leert je geest te gebruiken zoals het bedoeld is: als een geweldige hulpbron.

Dat zorgt voor vertrouwen, ontspanning en kracht. Laat het aapje maar rondrennen: je hoeft het niet meer te volgen. Jij leunt ontspannen achterover en geniet van het moment. Je gedachten zijn ongelofelijk krachtig, dus laat ze je niet in de weg zitten!

One Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *